Västerbottenkroketter av Catarina König, fantastiskt gott tilltugg 😋
Original recept från instagram.com
May 9, 2024
7 st normalstora amandinepotatisar
2 dl riven västerbottensost
1 st knivsudd cayennepeppar
2 - 3 msk vispgrädde
1 krm salt
Nymalen svartpeppar
1 st ägg, uppvispat
0.5 dl vetemjöl
1 - 2 dl panko
1/2-3/4 dl smetana
30 g löjrom
Dill
Koka potatisen med skalet på tills en teststicka går igenom.
Häll av och skala potatisen och pressa den ned i en bunke.
Tillsätt riven Ost, cayennepeppar, vispgrädde, salt och nymalen svartpeppar. Ha i grädden efter hand så att moset inte blir för löst. Det skall vara fast och hållbart att rulla bollar.
Forma bollar och panera först i vetemjöl, sedan ned i uppvispat ägg och till sist ned i panka. Se till att alla moment täcker potatisbollen så att den blir ordentligt inkapslad.
Hetta upp en kastrull med rapsolja att fritera i till 160 grader.
Fritera bollarna i omgångar ca 2-3 minuter tills de får fin gyllene färg.
Varmhåll de friterade bollarna på 90 grader i ugnen till servering.
Innan servering. Toppa med Smetana, löjrom och färsk dill.