Surt, salt och sött!! Allt i samma kaka! Så himla god 😋
Original recept från www.instagram.com
May 8, 2024
3 dl äggvita
2 dl socker
100 g smör
100 g vitchoklad
2 st ägg
2 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
1.5 dl vetemjöl
2 st nypor flingsalt
2 st rabarber själkar
0.5 dl socker
3 msk potatismjöl
Gör marängtäcket först!
Sätt ugnen på 100 grader.
Rita en ring på ett bakplåtspapper lika stort dom springformen du ska använda till kladdkakan.
Vispa sedan äggvitorna till en vit och fast maräng. Häll sedan i sockret lite i taget. Vispa till den blir något glansigare.
Sleva upp på bakplåtspappret och grädda i ugnen i 1 timme.
Ta ut och låt svalna! Gör kladdkakan.
Sätt ugnen på 175 grader
Smörj och bröa en form med löstagbar kant, eller spänn fast ett bakplåtspapper på botten.
Smält och bryn smöret i kastrull tills det blivit lagom brunt, rör sedan ner den Vitchokladen tills den smält. Rör i ägg och socker i chokladblandningen bara tills det gått ihop(använd inte en elvisp)
Blanda vaniljsocker, vetemjöl och salt i en bunke och rör ner i äggblandningnen. Häll över smeten i formen.
Skär rabarbern i små bitar och lägg i en bunke ihop med 1/2 dl socker och 3 msk potatismjöl. Rör ihop allt och strö sedan rabarberna på kladdkakesmeten.
Grädda i ugnen i 30 min. Ta ut och kolla så den är lagom kladdig. Ta ut och lägg/tryck direkt på marängen på kakan. Låt svalna!