Fluffiga frallor med en krispig yta.
Original recept från instagram.com
May 6, 2024
500 g ljummet vatten
50 g färsk jäst
15 g torrmjölk (semper)
10 g salt
40 g smör (rumsvarmt)
875 g vetemjöl special
Häll i vattnet i en bunke, smula ner jästen och blanda.
Häll i torrmjölken och saltet, blanda runt.
Tärna smöret och lägg det i bunken, tillsätt sedan mjölet och knåda ihop med maskin eller för hand i ca 8 minuter.
Täck degen med bakduk och låt växa till dubbel storlek ca 30 minuter (beror på temperaturen i rummet). Sätt ugnen på 225 grader och ställ in en långpanna längst ner i ugnen.
Häll ut degen på ett bakbord (utan mjöl), dela upp degen i bitar, 90 g per bit.
Runddriv degen till små bollar och lägg på en plåt. (Blir 2 plåtar).
Spreja degbollarna med vatten och låt jäsa till dubbel storlek under bakduk i ca 30-40 minuter.
Häll en flaska vatten i den varma långpannan i ugnen och kör in en av plåtarna och baka av. Stäng fort så ångan stannar i ugnen.
Gör likadant med nästa plåt.
Låt svalna.