En otroligt mustig lasagne med både nötfärs och salsiccia. Har du 4 timmar över så tipsar jag absolut om att testa!!
May 6, 2024
500 g nötfärs
400 g salsicciafärs
1 st gul lök
1 st morot
1 st stjälk stjälkselleri
3 st vitlöksklyftor
2 dl rött vin
4 msk tomatpuré
400 g krossade tomater
2 st lagerblad
16 st lasagneplattor
150 g mozzarellaost
5 dl mjölk
3 msk vetemjöl
3 msk smör
Parmesankant
Olivolja
Torkad oregano
Salt & peppar
Finhacka löken, sellerin och moroten. Stek salsicciafärsen och nötfärsen på hög värme tills den fått färg och krispig yta.
Ta ut färsen ur pannan och häll sedan ner sofriton i pannan. Ner med lagerbladen och den torkade oreganon. När sofriton blivit mjuk, i med tomatpuré och lite honung.
Ner med färsen igen, i med vinet och låt reducera ner. Gå sedan i med de krossade tomaterna, vatten + parmesankanten. På med lock och låt puttra i minst 2 timmar.
För Bechamelsåsen, smält smöret i en kastrull. Vispa ner mjölet. I med lite mjölk i taget under vispning. Smaka av med salt och peppar.
Sätt ugnen på 220 grader. Montera sedan lasagnen i en ugnsform. In i ugnen i ungefär 30-40 minuter. Servera!