Ett superenkelt men ack så gott recept på en snabb cheesecake!
Original recept från www.matbibeln.se
July 15, 2024
400 g hallon
2 tsk maizena
1 msk vatten
1 st vaniljstång
2.5 dl vispgrädde
1 dl socker
125 g cream cheese
20 st digestivekex
Börja med att göra en halloncoulis: Koka upp hallon under omrörning.
Låt koka ca 5 minuter.
Blanda maizena med kallt vatten och rör ner i hallonen. Rör om tills hallonen tjocknat lite, blanda i mer maizena för en tjockare konsistens. Låt svalna helt före servering.
Cheesecakekräm: Häll 0,5 dl grädde i en kastrull
Skär upp vaniljstången, tryck ut innehållet i stången i kastrullen och lägg i resten av stången.
Häll i 0,75 dl socker i kastrullen.
Rör om och koka upp grädden tills sockret smält. Ta ur vaniljstången och låt småputtra i ca fem minuter.
Under tiden, vispa resten av grädden i en bunke tills den nästan är klar (den ska fortfarande vara lite lös).
Rör ner cream cheesen i grädden och vispa ihop till en tjock kräm.
Vispa ner vaniljblandningen, lite i taget om den fortfarande är varm, i cream cheesegrädden och ställ i kylen.
Mortla eller stavmixa digestivekex tills du har småsmul med lite grövre bitar kvar.
I en liten skål, varva kaksmulet med cheesecakeblandningen och halloncoulis så att du får flera lager. Avsluta med cheesecakekrämen och toppa med kaksmul.
Servera direkt och njut!