Jag är ett stort fan av plåtmat! Att bara lägga massa goda på en plåt och låta det tillagas i ugnen. Börja med det som tar längre tid och så kan man ta ut plåten och fylla på med det som går snabbare. Sen är det bara sleva upp på en tallrik, toppa med en god sås och njuta. Denna gång hade jag spontangjort en koriandervinägrett när en kruka började se lite tråkig ut. Det är ju så mycket smak även i stjälkarna så jag mixade stjälkar, en del blad med lite olivolja, dijon, vinäger och citron. Och så kryddade jag och smakade av. Och det fick toppa denna vegetariska plåtmat med sötpotatis, broccoli, paprika och kikärter.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
May 6, 2024
1 st sötpotatis
250 g broccoli
1 st röd paprika
1 frp kikärter
1 msk garam masala
2 st nävar bladspenat
Sätt på ugnen på 225 grader. Skär sötpotatisen i tärningar och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Rigla över lite olivolja och krydda med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 15 minuter.
Under tiden kan du dela ner broccolin i små buketter och hacka stammen. Kärna ur och dela ner paprikan i bitar. Skölj kikärterna och blanda med 1 msk olivolja och garam masala.
Ta ut plåten och lägg på broccoli, paprika och kikärter. Krydda allt med salt och svartpeppar. Sätt in i ugnen 10 minuter till.
Ta ut plåten och vänd ner bladspenat. Servera med en god dressing.