Sån god och enkel pasta med en otroligt djup smak!
Sept. 3, 2022
1 st kvist tomater
1 st hel vitlök
1 msk olivolja
1 st schalottenlök
4 dl grädde
200 g bladspenat
1 tsk salt
1 tsk chilipulver
1 tsk paprikapulver
1 tsk persilja
200 g räkor
500 g spaghetti
100 g parmesan
Börja med att rosta dina tomater och din vitlök med lite salt och olivolja på 210 grader i ca 30 min eller tills de är mjuka och gyllene.
Bryn schalottenlök i en panna tills den mjuknat.
Tillsätt grädden.
Mixa ihop allt till en slät sås och tillsätt denna i en panna. Låt puttra.
Koka din pasta.
Tillsätt bladspenaten i såsen och krydda denna med 1 tsk salt, 1 tsk paprikapulver, 1 tsk chilipulver och 1 tsk persilja.
Häll i dina räkor och kokta pasta.
Serveras med parmesan.