Ljuvlig pannacotta med syrlig rabarber. En riktig rabarber dröm! Bjud på försommarens godaste dessert! Kanske redan till helgen! Räcker till 2-4 personer.
May 5, 2024
150 g rabarber (frysta)
3 dl vispgrädde
1 st gelatinblad
1 dl strösocker
2 tsk vaniljsocker
+ violer & oxalis (valfritt)
Plocka ut några bitar rabarber & lägg i kylen. Koka rabarber i en kastrull ca. 10 minuter. Sila, till en fin slät puré. Ställ åtsidan.
Lägg gelatinbladet i kallt vatten.
Koka upp vispgrädde & strösocker samt vaniljsocker. Dra från värmen & rör ner gelatinbladet (krama ut innan gelatinbladet). Rör ner purén. Häll upp i en bunke & plasta. Låt stå över natten i kylen.
Vispa upp pannacottan med en elvisp riktigt fluffigt. Spritsa i fina glas. Dekorera med resten av rabarbern samt ätbar blommor. & Njut!