LĂ€tta och hĂ€lsosamma laxburgare blev det ikvĂ€ll. De lades emellan #potatoburgerbun frĂ„n #korvbrödsbagarn som var med i senaste #smakbox đđŒÌđđđđđđđŒÌđ Receptet pĂ„ burgarna kommer frĂ„n @zeinaskitchen och pĂ„ dem hade jag srirachamajonnĂ€s, romansallad, inlagd gurka, picklad rödlök och gurkmajonnĂ€s.
Original recept frÄn www.instagram.com av @zeinaskitchen
May 3, 2024
500 g lax
1 st Àgg
0.5 st finhackad rödlök
0.5 dl finhackad persilja
2 msk finhackad dill
1.5 tsk salt (gÀrna örtsalt)
0.5 tsk svartpeppar
1 msk citronsaft frÄn fÀrsk citron
1 msk potatismjöl eller majsstÀrkelse
Om du anvÀnder fryst lax tinar du upp den först och torkar den med hushÄllspapper.
LÀgg laxen i en matberedare och kör nÄgra varv tills den blir mald.
TillsÀtt övriga ingredienser till burgarna och mixa lite till tills det blir en jÀmn smet.
Forma biffar av smeten, du kan göra 4 stora eller 6 mindre.
Hetta upp en klick smör och olja i en stekpann.
Stek burgarna pÄ hög vÀrme ca 2-3 min pÄ varje sida.
Stek dem inte för lÀnge, dÄ blir dom torra.
Ăr du osĂ€ker pĂ„ om dom Ă€r klara kan du sĂ€nka vĂ€rmen, lĂ€gg ett lock pĂ„ stekpannan och lĂ„ta dem tillagas 2-3 min till.
Servera med sallad, gurkmajonnÀs och hamburgerbröd.