Den går att förbereda några timmar innan, men tårtan är godast att äta när den är nygjord 🥰
May 2, 2024
1 st smördegsrulle
1 st ägg
1 st röd lök (spar lite till dekoration)
1 st liten kruka dill (spar lite till dekoration)
350 g handskalade räkor (ca 100 g till dekoration)
4 dl creme fraiche (den fetaste)
150 g färskost (philadelphia)
100 g majonnäs
0.5 st citron (all saft)
0.5 st citron till dekoration
1. Börja med att rulla ut smördegen, dela den i mitten så du har 2 rektanglar. Pensla med ett uppvispat ägg. Grädda på 200 grader i ca 15 minuter eller tills den fått fin färg och blivit frasig. Låt den svalna helt.
2. I en bunke har du i all creme fraiche. Vispa den sedan kraftigt med elvisp. I början blir den vattnig, men fortsätt bara vispa tills den blir fast. Blanda i majonnäs, färskost, hackad dill, pressad citron, räkor, salt & peppar.
3. På första smördegsrektangeln, bred ut hälften av räkröran. Lägg på den andra rektangeln, bred sedan ut resten på översta smördegsrektangeln. Dekorera.