Alltså hur gott!?! 😋
Original recept från www.instagram.com
April 29, 2024
2 st ägg
150 g smör
2.5 dl socker
1 dl kakao
0.5 tsk salt
1 tsk vaniljsocker
1 dl mjöl
1 st dubbel daim
Sätt ugnen på 175 grader. Smörj kanterna på en bakform på ca 20 x 20 cm, med smör och täck bottnen med bakplåtspapper.
Smält smöret på låg värme i en kastrull. Blanda i socker, kakao, salt och vaniljsocker, rör till en lite grynig smet.
Vispa ner 1 ägg i taget, blanda tills varje ägg har arbetats in.
Vänd slutligen ner mjölet och blanda ihop till en slät smet.
Fördela smeten i formen och grädda mitt i ugnen i 20–22 minuter. Hacka daimen och strö på kakan medans den är varm.
Låt sedan kakan stå i kylen så att kakan stelnar ordentligt. Skär den sedan i bitar!