Såsen är extremt enkel att göra, och håller väldigt länge, upp till 1 månad, minst! 🥰
April 28, 2024
2 msk vitvinsvinäger
1 msk torkad dragon
En knivudd gurkmeja för färgens skull (kan uteslutas)
3 st äggulor
1 tsk dijonsenap
1 msk vitvinsvinäger
1 tsk salt eller efter smak
3.5 dl smakneural olja, som raps, eller mild olivolja
Reducera ner 2 msk vitvinsvinäger tillsammans med 1 msk torkad dragon och några stänk gurkmeja (för färg) tills det bara är lite fuktig dragon kvar i kastrullen. Går snabbt! Låt svalna.
Knäck i äggulorna, dijonsenap, dragon-röran, vitvinsvinäger, salt och 3,5 dl oljan. Ställ ner stavmixern och håll helt stilla tills majonnäsen bildas i botten. Rör försiktigt upp och ner med stavmixern.
Om det mot förmodan skär sig, tillsätt ett till ägg och börja om på samma sätt!
Färgen kommer på slutet att djupna på majonnäsen.