Det är en klassiker med potatis- och purjolökssoppa och det är ju så gott! Jag kryddade den med vitlök och timjan och så toppade jag med kikärter och fetaost. Kanske inte så klassiskt men väldigt gott 😉 Här kommer receptet som även är mjölkfritt såklart.
Original recept från sandracallermo.se av Sandra Callermo
April 27, 2024
700 g potatis
1 st purjolök
2 st vitlöksklyftor
0.5 msk torkad timjan
10 dl vatten
2 st grönsaksbuljongtärningar
1.5 dl vegansk vispgrädde
Kikärter
Vegansk fetaost
Persilja
Skälj och strimla purjolöken. Skala och strimla vitlöken. Skär potatisen i skivor.
Hetta upp olja i en kastrull och fräs purjolöken så den blir mjuk. Ha i vitlök och timjan och låt fräsa ett par minuter. Tillsätt potatis, vatten och buljongtärningar. Koka upp och låt puttra under lock ca 15 minuter så potatisen är mjuk. Mixa snabbt så den blir slät. Häll i grädden och låt koka upp. Smaka av med salt, svartpeppar och pressad citron.
Servera med valfri topping.