Att göra nässelsoppa är en fin upplevelse. Att vara ute i naturen och samla gröna nyttigheter samtidigt som vårsolen värmer! Glöm inte handskarna bara! Många brukar ha grädde i sin nässelsoppa men jag gör inte det. Tycker om den rena fina nässelsmaken som påminner mycket om spenat och NEJ- nässlorna bränns inte när de är kokta
Original recept från www.instagram.com
May 5, 2024
2 l nässelblad
1 st schalottenlök
1 st vitlöksklyfta
2 msk smör
2 st tärningar grönsaksbuljong eller hönsbuljong
800 ml vatten
Salt och svartpeppar
4 st ägg
Gräslök
Gott bröd
Tvätta nässlorna, koka upp en stor kastrull med vatten och koka nässlorna са 2 minuter. Häll av i en durkslag. Kläm ur vätskan och hacka nässlorna grovt.
Hacka schalottenlöken och vitlöken fint och stek i smör i en kastrull.
Lägg i nässlorna och smula ner buljongtärningarna. Häll på vatten. Kanske behöver du mer vatten än det som står i receptet. Beror lite på hur du vill ha din soppa.
Koka upp, mixa med stavmixer. Smaka av med salt och svartpeppar.
Koka eller pochera 4 ägg. Servera soppan med ägg, hackad gräslök. Och lite extra svartpeppar, med gott bröd till.