Wow vilken kaka det blev! En kladdkakegrotta med krämig cream cheese blandningen med mjölkchoklad. Alltså du får inte missa denna.
Original recept från www.instagram.com
April 25, 2024
200 g färskost
100 g mjölkchoklad
2 tsk vaniljsocker
50 g smör
150 g mörk choklad
2 dl strösocker
2 st ägg
2.5 dl vetemjöl
0.5 dl kakao
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 krm salt
Sätt ugnen på 175 grader. Ta fram en plåt och ställ ut muffinsformar (jag använde både muffinsformar och muffinsplåt).
Smält smöret. Lägg i chokladen och smält den med smöret.
Vispa strösocker och ägg i en bunke så det blir vitt och fluffigt. Rör sedan ner den smälta smör/chokladen.
Blanda i kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt. Blanda sist i mjölet, blanda bara så det gått ihop. Ställ smeten i kylen i ca 15 minuter för att den ska stelna till lite.
Forma sedan smeten till bollar och lägg i muffinsformar/muffinsplåt. Gör en liten grop i varje grotta.
Grädda sedan i 4 min, ta ut och klicka i ca 1-2 msk cream cheese blandningen i varje grotta. Ställ åter in i ugnen i ca 5 minuter. Strö lite havssalt på om du vill!
Klart!