1 st stor gul lök
Rapsolja
Salt
2 st äggulor
2 msk vitvinsvinäger
1 tsk dijonsenap
Salt
Svartpeppar
2 dl rapsolja
Parmesanost
Högrevsfärs
Salt
Svartpeppar
Smält ost
Rödlök
Hamburgerbröd
Gårdspommes
Rostad lök: Skriva den gula löken tunt. Häll upp rapsolja i en tjockbottnad kastrull. Värm upp till 120 grader. Lägg i löken och låt friteras tills den är gyllenbrun. Ta upp löken och lägg på ett hushållspapper. Ta sedan löken och lägg i en skål och salta.
Parmesanmajonnäs: Finriv parmesanost. Blanda alla ingredienser förutom parmesan och rapsolja i en bunke. Stavmixra medan du ringlar ner rapsoljan. Blanda sedan i med en sked parmesanosten.
Gårdspommes: Sätt ugnen på 225 grader. Ställ in i ugnen i 20-25 minuter. Salta när dom kommer ut.
Finfördela lätt högrevsfärsen med fingrarna. Salta, peppra och forma försiktigt till en boll. Värm en stekpanna och smasha ner hamburgarna tills platta. Stek snabbt på båda sidorna tills du fått en krispig och gyllenbrun yta. Avsluta med att lägga på smält ost, lägg ett lock över så den smälter snabbare.
Rödlök: Skiva rödlöken tunt.