En vietnamesisk baguette fylld med picklade grönsaker (oftast morot, rättika, rädisa, gurka), någon form av kött eller tofu, naturell majonnäs, srirachasås och koriander. Egentligen ska den innehålla fläskkött men jag körde på kyckling! Riktigt gott! 😍
April 19, 2024
1 st baguette
2 st kyckling bröstfiléer
Picklade grönsaker som jag förberett en dapå förhand; morötter, rättika, gurka och jalapeños (valfri mängd)
1 dl majonnäs
3 - 4 tsk srirachasås
Övriga kryddor/smaksättningar: salt, svartpeppar, naturell olja, sesamolja, teryakisås, sweet chilisås, honung, vitlök
Sesamfrön, röd chili och färsk koriander
Pickla grönsakerna helst en dag på förhand med en 1,2,3 lag.
Tärna kyckling bröstfiléerna och stek dem i en naturell olja tillsammans med salt och svartpeppar tills de får en gyllenbrun färg.
Tillsätt sedan ca. 2 msk sweet chilisås och ca. 2 msk teryakisås, 2 klyfta pressad vitlök, sesamolja ca. 1 tsk och fortsätt sedan att steka ytterligare en stund.
Rosta baguetten.
Blanda ihop naturell majonnäs med srirachasås.
Fyll sedan den rostade baguetten med allt gott! Klart!