Här kommer en fantastisk rätt och väldigt enkel. Speciellt om du gillar kål! Jag tycker bara om kål när den är sådär härligt krispig, även om den är tillagad, som på detta vis 😋 Massa umami och härlig smak, som passar perfekt till mosad sötpotatis.
Original recept från www.instagram.com
April 19, 2024
1 st spetskål
4 st sötpotatisar
2 st palsternackor
1 st buljongtärning
1 msk krispig chiliolja
1 dl rostade frön och nötter
2 msk misopasta
1 msk risvinäger
2 msk sesamolja
1 st skvätt lime
1 st vitlöksklyfta
1 msk riven ingefära
1 msk kokossocker
Sätt ugnen på 230 grader.
Skala sötpotatisen och skär i mindre bitar.
Ta en kastrull, sötpotatis och fyll upp vatten så det täcker bitarna, tillsammans med en buljongtärning. Koka upp och låt koka tills potatisen är mjuk.
Blanda ingredienserna till misomarinaden.
Dela spetskålen i 4 klyftor och lägg på bakplåtspapper på en plåt. Pensla på marinaden och stoppa in i ugnen 15-20 min. Den ska få färg men fortfarande ha kärna kvar inuti.
Mosa sönder sötpotatisen och servera direkt med spetskål, toppat med rostade frön och nötter med chilioljan.