En riktigt god och lyxig pasta som du borde testa i helgen
Original recept från www.instagram.com
April 19, 2024
1 bit flankstek
1 st schalottenlök
1 tsk sambal
200 g champinjoner
2 st vitlöksklyftor
1 tsk persilja
1 st boursin tryffel
1 dl parmesan
1 tsk soja
1 st skvätt tryffelolja
1 msk kalvfond
3 dl grädde
Salt o peppar
400 - 500 g pasta
Ruccola
Börja med att steka flanksteken, värm upp en panna tills den blir riktigt varm och krydda köttet som du önskar, jag hittade en Texas rub hemma som jag kryddade med. Fräs snabbt i neutral olja tills den fått en fin yta på varje sida och låt den vila under tiden vi gör resten av maträtten!
Skiva champinjonerna tunt och fräs på tills de får lite färg, sänk sedan värmen inför nästa steg.
Finhacka din schalottenlök och stek tills den börjar mjukna, tillsätt sambal och vitlök.
Koka din pasta.
Gör ett litet hål i mitten av pannan och smält med din boursin, hittar du inte boursin funkar Philadelphia tryffel lika bra! Jag har testat båda två 🥰
Krydda med soja, tryffelolja, kalvfond och persilja. Tillsätt sedan grädden och låt puttra.
Tillsätt din pasta och riv ner parmesan, smaka av med salt och peppar.
Skiva upp flanksteken, servera ovanpå pastan och strö över lite ruccola och extra parmesan! Hoppas du gillar det 🫶🏻