En sprödare variant av löjromssnittar – ser ut som pizza men är gjord på pajdeg! Toppad med västerbottenost, rom och picklad rödlök. Välj vilken rom baserat på vad du föredrar.
Original recept från recept.se av Sandra Palmqvist
May 25, 2024
3 dl vetemjöl
150 g smör el margarin
1 msk vatten
2 st rödlökar
1 dl strösocker
0.5 dl rödvinsvinäger el ättika 12%
1 dl vatten
2 krm salt
100 g philadelphiaost
50 g finriven västerbottensost
0.5 tsk örtsalt
100 g löjrom
1 dl crème fraiche
1 st riven citron, skalet
1 msk hackad gräslök
Picklad rödlök: Skala och skiva löken tunt, koka upp lagen, dra av från värmen och lägg i löken. Låt svalna och sätt sedan i kylen. Den håller länge i kyl, så gör den gärna någon dag i förväg.
Pajdeg: Rör ihop pajdegen och låt gärna vila i kylskåp en timme. Kavla ut i önskad form. Bred på philadelphiaosten och strö över ost, salta och peppra. Kan stå i kyl tills gräddning eller rumstemperatur upp till 2 timmar.
Grädda i mitten av varm ugn på 175° i ca 15-20 minuter tills den är fint gyllene. Låt svalna lite.
Toppa med löjrom (eller stenbitsrom), crème fraiche, picklad rödlök, rivet citronskal och örter. Skär i bitar och servera direkt.