En snabb lunch med färsk italiensk korv, salsiccia, som steks och serveras i en pastasås med bland annat tomater, vitlök och grädde. Detta recept har jag inspirerats av matfashionistan.
Original recept från www.koket.se av Catarina König
Aug. 31, 2022
400 g pasta
2 bananschalottenlök
2 vitlök
400 g romanticatomater
1 kruka basilika
400 g färsk salsicciakorv
2 dl vispgrädde
40 g parmesanost
2 msk olivolja
Salt
Svartpeppar
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Skala, halvera och strimla löken fint. Skala och finhacka vitlöken. Skär tomaterna i klyftor. Strimla hälften av basilikan fint, spara resten till garnering.
Fräs löken mjuk och glansig i olja i en stor stekpanna. Tillsätt vitlöken och fortsätt fräsa någon minut.
Tillsätt tomaterna och basilikan. Vänd runt och låt fräsa några minuter.
Snitta korvarna och tryck ut färsen och stek den i en annan stekpanna.
Tillsätt tomatblandningen i salsicciafärsen och blanda. Häll i grädden och låt allt koka ihop några minuter. Smaka av med salt och massa nymalen svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med såsen, lägg upp på tallrikar och riv över parmesan och toppa med en kvist basilika.