Snabbt och enkelt 🥰 💡Tips! Rulla blåbären i 2 msk vetemjöl, så förhindrar man dem från att sjunka till botten av formen 👍
April 17, 2024
200 g smör
1 dl mjölk
4 st ägg
4 dl strösocker
6 dl vetemjöl
2 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
Skal från 1 citron
1 tsk pressad citron
1 nypa salt
500 g blåbär
Börja med att sätta ugnen på 175°c och klä en plåt med bakplåtspapper, ställ åt sidan.
Smält smöret i en stor kastrull, tag av från värmen och låt svalna i ett par minuter. Rör sedan ner mjölk och ägg.
Tillsätt strösocker, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver, citronskal- och saft samt saltet. Rör ihop en klumpfri smet och häll den sedan i formen.
Strö blåbären över smeten och grädda kakan mitt i ugnen i ca. 30 minuter.
Tag ut och låt kakan svalna innan du delar den i bitar.