Snabbt och enkelt đ„° Tips! Förvara biskvierna i en tĂ€tslutande burk med lock i kylen đ
April 17, 2024
500 g mandelmassa
2 st Àggvitor
0.5 dl strösocker
200 g rumsvarmt smör
2 dl strösocker
8 dl havregryn
1 dl kokt kaffe (kallt)
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 nypa flingsalt
150 g mjölkchoklad
0.5 dl pÀrlsoker
Botten: Börja med att sĂ€tta ugnen pĂ„ 175°c och klĂ€ en plĂ„t med bakplĂ„tspapper, 30Ă25 cm.
Riv mandelmassan och blanda den med socker och Àggvita. Rör till en krÀmig smet. Bred ut smeten i ett jÀmnt lager pÄ plÄten.
GrÀdda botten i ca. 15 minuter, tag ut och lÄt svalna helt.
VÀnd sedan upp kakbotten pÄ ett nytt bakplÄtspapper och drag försiktigt bort det som fastnat i kakan.
Fyllning: Mixa alla ingredienser till fyllningen i din matberedare. Mixa fluffigt. Smeten ska vara kladdig men ÀndÄ fast. Bred sedan ut smeten över kakan och lÄt stÄ i kylskÄpet medan du smÀlter chokladen till garneringen.
Garnering: SmĂ€lt chokladen pĂ„ lĂ„g vĂ€rme, lĂ„t svalna en aning och bred den sedan över kakan. Toppa med pĂ€rlsocker och lĂ„t sedan chokladen âtjocknaâ en stund i rumstemperatur. SkĂ€r sedan kakan i lagom stor bitar och lĂ„t stelna helt i kylskĂ„p.