3 st Àgg
6 dl strösocker
6 msk karamellsÄs
8 dl vetemjöl
3 tsk bakpulver
3 tsk vaniljsocker
225 g smör
3 dl mjölk
100 g smör
1 tsk kaffepulver
3 msk kokande vatten
3 tsk karamellsÄs
3 tsk vaniljsocker
300 g florsocker
1. Vispa Àgg och socker till Àggfluff. Ha Àggfluffet i en stor bunke. Blanda karamellsÄsen i Àggfluffet.
2. SmÀlt smöret och blanda kall mjölk i smöret sÄ att smörblandningen blir ljummen.
3. Sikta ihop vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker. Ha i smörblandningen och det torra vÀxelvis i Àggfluffet och rör smeten jÀmn.
4. HÀll smeten i en stor lÄngpanna (cirka 30 x 40 cm) klÀdd med bakpapper. GrÀdda kakan i mitten av ugnen i 180 grader i 30 minuter. LÄt kakan svalna.
5. VÀnd ut kakan ur lÄngpannan och ta bort bakpappret.
6. SmÀlt smöret till glasyren i en liten kastrull. Rör ut kaffepulvret i kokande vatten och tillsÀtt smöret. Rör sedan ner karamellsÄsen. Blanda till sist i vaniljsocker och florsocker.
7. LÄt glasyren stÄ i kylskÄpet tills den har en krÀmig konsistens. Bred sedan ut den över kakan med en smörkniv och lÄt kakan stÄ i rumstemperatur tills glasyren har stelnat nÄgot. SkÀr upp kakan i rutor.