För glutenfri variant, använd glutenfri pasta (förslagsvis Biori’s fusilli). Recept från Pick Up Limes, vegansk dietist. Ca 570 kcal per portion med 19,3 g protein.
Aug. 31, 2022
225 g fusilli pasta
2 st röda paprikor, tärnade
0.5 st gurka, tärnad
1.5 dl färsk dill, hackad
0.25 st rödlök, finhackad
1.5 dl kalamataoliver, grovhackade
1 burkar kikärter
1.25 dl rinnig tahini
0.75 dl vatten
1 - 1.5 st citroner, pressad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1 msk olivolja
1 msk rödvinsvinäger (eller annan vinäger)
1 tsk spiskummin
1 tsk paprikapulver
0.5 tsk salt
Koka pastan enligt anvisningar, häll av vattnet och ställ åt sidan.
Under tiden, hacka paprikorna, gurkan, dillen, oliverna och löken.
Blanda alla ingredienser till dressingen i en skål och vispa ihop. Om dressingen är för tjock, ha i lite mer vatten. Smaka av med mer citronjuice, salt och vitlök efter eget tycke.
I en stor skål, blanda salladen med dressingen. Servera!