25 g jäst
5 dl mjölk (3%)
1 msk malen kardemumma
1 st ägg
1 1/2 dl strösocker
1 tsk salt
150 g rumsvarmt smör
Ca 12-15 dl vetemjöl special
150 g smör
2 msk vaniljsocker
1 1/2 dl strösocker
1 st ägg
Pärlsocker
1 dl vatten
1 1/2 dl strösocker
Smula jästen i en bunke.
Värm mjölken och kardemumma till fingervarmt, 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör om.
Tillsätt ägg, strösocker, salt och rumsvarmt smör.
Tillsätt till sist vetemjölet. Degen ska vara len och fuktig. Sätt hellre för lite mjöl än för mycket.
Låt jästa i 1 1/2 timme under bakduk.
Blanda ihop fyllningen till bullarna.
Kavla ut degen. Bred på fyllningen. Här kan du välja själv vilken form du vill ha på dina bullar. Låt jästa under bakduk i 1 1/2 timme till.
Sätt ugnen på 225 grader, över- och undervärme.
Knäck ägget och vispa upp. Lägg pärlsocker i en skål.
Värm upp sockerlagen.
Pensla bullarna med ägget och strö över pärlsocker. Ta bort pärlsocker från bakplåtspapper så att det inte bränns.
Grädda bullarna i ca 10 minuter.
Pensla med sockerlagen.