En lite rolig men framförallt riktigt GOD variant av den klassiska vietnamesiska mackan som jag slängde ihop idag.
Original recept från www.instagram.com
April 13, 2024
500 g fläskfärs
2 st salladslökar, tunt skivade
2 msk japansk soja
2 tsk ingefära, riven
2 klyftor vitlök, rivna
2 tsk sesamolja
1 tsk fisksås
Svart peppar
Briochebröd
Babyspenat, leverpastej gärna @lonneberga.se , tunnskivad gurka, rödlök, koriander, sesamfrön, hoisinsås, lite lime + extra sriracha.
1 dl majonäs
3 tsk sriracha
1 st liten vitlöksklyfta
1 st morot
1 bit rättika
2 msk socker
0.5 msk salt
1.25 dl vatten
4 msk risvinäger (kan ersättas med ättika som spätts ut till 6 %)
Skär grönsaker i skivor eller stavar.blanda vatten, vinäger, socker och salt. rör tills sockret och saltet löst sig.
Lägg morot och rättika i en (ren!) burk och häll över inläggningsvätskan. förslut och låt dra i kylskåp minst en timme, men helst en dag. håller åtminstone en vecka eller två.
Pickla grönsakerna tidigare under dagen.
Förbered tillbehören och blanda ihop burgaresmeten.
Smasha och stek burgarna (till 65-70 grader ca)
Bred på leverpastej i botten, sallad, och generöst med picklade grönsaker (de halkade inte ur Lina lätt när de låg längre ner 😃), på med burgaren, gurka, koriander, ev extra srirachasås, sesamfrön, rödlök och en skvätt lime. Ha på srirachamajo och lite hoisin i locket, montera och NJUT!