Goda munsbitar, att ha till fördrink eller förrätt.
Dec. 28, 2024
400 g kokt sushiris
2 msk sushivinäger
Rapsolja att steka riset i
200 g salmalax
1 st salladslök, strimlad
2 msk majonnäs
1 msk gochujang, koreansk chilipasta eller srirashasås
1 msk ljus soja
1 tsk finriven ingefära
Fint strimlad röd eller grön chili
Rostad lök
Färsk koriander
Rostade sesamfrön
Blanda det kokta riset med sushivinäger. Tryck ut riset i en form med raka kanter. Täck sedan med plastfolie och låt vila i kylen några timmar.
Tärna laxen fint. Blanda ner övriga ingredienser i laxröran.
Skär riset i rektangulära bitar. Stek risbitarna i olja på båda sidorna så att de blir gyllene och krispiga. Lägg upp på serveringsfat. Klicka på laxröran och toppa med strimlad chili, kanske lite oxalis om du har, rostad lök, färsk koriander och rostade sesamfrön.