Vad sägs om en snabb och god kycklingwok med nudlar?
April 11, 2024
4 - 6 st portioner
700 g kycklingfilé
Valfria grönsaker tex broccoli, paprika, vitkål
Woksås:
0.5 dl japansk soja
0.5 dl ostronsås
1 st lime, pressad
2 msk flytande honung
1 tsk sesamolja
1 msk riven ingefära
2 - 3 st rivna vitlöksklyftor
0.5 st finhackad chili
Svartpeppar/chili flakes
Äggnudlar, nötter och salladslök till servering.
Gör så här:
1. Strimla kycklingen och ansa och skär grönsaker i mindre bitar. Blanda ihop såsen.
2. Koka äggnudlar enligt instruktion och låt rinna av.
3. Stek kycklingen tills den blir genomstekt och får fin färg, gärna i en wok. Ta upp kycklingen på ett fat så länge.
3. Lägg i grönsakerna och woka dem också. Lägg tillbaka kycklingen när grönsakerna är stekta men har kvar sin spänst och häll över såsen och låt koka ihop. Smaka av med svartpeppar/chiliflakes och ev lite salt.
4. Blanda till slut i nudlarna och ät direkt. Toppa gärna med jordnötter, salladslök och kanske även lite gochujangsås och eller sweetchilisås.