Den här är riktigt smarrig, baserad på @matfashionistan recept. Ni bara måste testa den här enkla & snabba pastarätt🤩👏!
Original recept från www.instagram.com
April 11, 2024
400 g valfri pasta
4 st vitlöksklyftor, finhackade
3 st sommarlökar, fint skurna
5 st gröna sparris
5 dl matlagningsgrädde
1 st kycklingbuljongtärning (grönsaksbuljongtärning om du vill ha rätten vegetarisk)
1 st citron, finrivet skal + saft från halva
Salt
Svartpeppar, nymalen
2 msk pinjenötter, rostade
Parmesanost, finriven
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
Strimla sommarlöken & finhacka vitlöken. Skär bort den nedre lite träiga biten på sparrisen. Skär sparrisen i 3-4 cm långa bitar.
Fräs sommarlöken & vitlöken mjuk i smör i en stekpanna. Tillsätt sparrisen och låt den fräsa med ett par minuter.
Tillsätt matlagningsgrädde och kycklingbuljongtärningen. Låt koka ihop till en krämig sås.
Tillsätt fiinrivet citronskal samt några droppar citronsaft. Smaka av med salt och nymalen svartpeppar.
Häll av pastan och blanda med den krämiga såsen.
Lägg upp på tallrikar och toppa med pinjenötter, parmesan, finrivet citronskal samt mer sommarlök.