Fläskfilé med fetaost och soltorkad tomat blev en riktig höjdare ikväll. Nyckeln är än en gång smaksatt créme fraîche. Denna gång med soltorkad tomat & fetaost🤩👏
Original recept från m-ace-ing-kitchen.fne.st
April 10, 2024
2 msk olivolja
2 msk smör
800 g fläskfilé
1 msk chicken & steak krydda
2 dl créme fraîche med soltorkad tomat & fetaost
2 dl matlagningsgrädde
1 msk koncentrerad oxfond
1 st stor rödlök
200 g fetaost
150 g soltorkade tomater
2 st vitlöksklyftor
1 dl färsk basilika
Salt
Svartpeppar
Riven ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Torka av fläskfilén och krydda runt om med chicken & steak krydda eller grillkrydda.
Hetta upp en panna med olivolja och smör. Stek fläskfiléen i den heta stekpannan runt om så den får fin färg. Ställ åt sidan.
Ta en bunke och blanda crème fraîche, matlagningsgrädde, oxfond, hälften av fetaosten, soltorkade tomater, rödlök, vitlök, basilika, salt och svartpeppar.
Tranchera fläskfiléen och lägg den omlott i en ugnssäker form. Salta och peppra.
Bred över röran du gjorde över fläskfiléen. Toppa med resten av feta osten och riven ost.
Kör mitt i ugnen 20-30 minuter, tills köttet är klart.
Låt stå i 5-10 minuter innan du serverar den med ugnsrostad klyftpotatis.