Recept från Pick Up Limes, vegansk dietist. Ca 558 kcal per portion och 13,2 g protein. Funkar fint att byta ut kikärtorna mot ett paket kokta stora vita bönor men ha då i de tillsammans med kokosmjölken så de inte kokar sönder.
Sept. 7, 2022
1 msk rapsolja
1 st gullök, finhackad
2 st vitlöksklyftor, pressade
1.5 st grönsaksbuljongtärningar
2 - 3 msk roti masala krydda (alternativt vanligt currypulver)
3 st stora potatisar, skurna i 1 cm kuber
1 st medelstor morot, skurna i 1 cm kuber
160 g kikärter (en halv burk kokta)
1 burkar krossade tomater
1 burkar kokosmjölk
2.5 dl vatten
65 g babyspenat
2.5 dl gröna ärter, frysta
Stek löken i oljan på medelvärme i en gryta några minuter tills genomskinlig. Pressa ner vitlök och stek någon minut till.
Smula ner buljongtärningarna och roti masalakryddningen. Rör frekvent och rosta krydorna lätt.
Häll ner potatisen, morötterna, kikärterna, tomaterna och vattnet. Låt koka upp.
Låt sjuda med lock på, 20-30 minuter tills potatisen är mjuk. Rör om då och då.
När potatisen är mjuk, häll ner kokosmjölken, de frysta ärtorna och babyspenaten. Låt sjuda någon minut eller två tills ärtorna är mjuka.
Servera med ris och/eller lite nan.