En krämig risoni och kycklingbullar med kapris och västerbottensost passar bra till middag en vardagskväll. När jag lagar kyckling är det alltid ekologiskt och det gäller också alla ägg som används i vårt hushåll.
Original recept från www.instagram.com
April 10, 2024
300 g ekologisk kycklingfärs
1 st ekologiskt ägg
2 msk ströbröd
1 dl finriven västerbottensost
2 st rivna vitlöksklyftor
0.5 st finhackad färsk bladpersilja
1.5 msk kapris
Salt och nymalen svartpeppar
Smör att steka bullarna i
2 st vitlöksklyftor, finhackade
1 st zucchini, skuren i små tärningar
3 dl risoni
1 dl vitt vin
6 dl vatten
2 msk kycklingfond
1 dl finriven västerbottensost
1 dl grädde
50 g färsk spenat
Salt och nymalen svartpeppar
Stek de hackade vitlöksklyftorna och zucchinin med lite smör i en gryta tills allt är genomstekt. Tillsätt vatten, risoni, vitt vin och kycklingfond. Låt koka upp och låt det sedan sjuda i 7 min. Rör runt då och då under tiden.
Tillsätt lite mer vatten om det börjar tjockna för mycket. Tillsätt sedan riven ost, grädde och spenat. Låt sjuda ytterligare en minut. Smaka av med salt & peppar.
Kycklingbullar: Blanda ihop alla ingredienser till bullarna i en bunke och rulla till bollar. Stek med smör tills de är genomstekta.
Servera risonin med kycklingbullar, ruccola och tomater.