Ca 60 minuter

𝗣𝗢𝗟𝗣𝗘𝗧𝗧𝗘 𝗔𝗟 𝗦𝗨𝗚𝗢 𝖨𝗍𝖺𝗅𝗂𝖾𝗇𝗌𝗄𝖺 𝗄𝗈̈𝗍𝗍𝖻𝗎𝗅𝗅𝖺𝗋 𝗂 𝗍𝗈𝗆𝖺𝗍𝗌𝖺̊𝗌

Detta är en riktig höjdare med ett glas rött till🤩👏🍷🍝

Original recept från www.instagram.com

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

April 6, 2024

Ingredienser

Tomatsås

2 msk olivolja

2 st gula lökar

1 st stjälkar stjälkselleri

1 st röd chili

4 st vitlöksklyftor

2 st morötter

2 msk tomatpuré

400 g konserverade körsbärstomater av bättre sort

400 g passerade tomater av bättre sort

1 kruka färsk persilja

1 kruka färsk basilika

2 msk torkad oregano

Salt & peppar efter smak

Köttbullar

1 kg nötfärs (gärna kalvfärs)

1 st gul lök

3 st vitlöksklyftor

2 st ägg

2 dl mjölk

1 dl ströbröd

2 tsk chilipulver

2 msk finhackad basilika

2 msk finhackad persilja

1 dl riven parmesan

1 msk flingsalt

2 tsk nymalen svart- & vitpeppar

Smör till stekning

Gör så här

Börja med tomatsåsen. Skiva chili, lök och pressa vitlöken. Tärna stjälkselleri & morötter. Fräs dem tillsammans med i olivolja, minst 5-10 min.

Tillsätt tomatpuré och fräs ytterligare någon minut.

Tillsätt konserverade körsbärstomater & passerade tomater. Smaka av med mer av kryddorna.

Tillsätt finhackad persilja & basilika. Smaka av med salt & peppar. Låt sjuda på svag värme!

Nu till köttbullarna. Börja med att blanda mjölk med ströbröd, chilipulver & pressade vitlöksklyftor. Vispa väl och låt stå och svälla i ca 10 min.

Under tiden, finhacka den gula löken. Stek den mjuk. Lägg färsen i en bunke tillsammans med äggen & den stekta gula löken.

Tillsätt mjölkblandningen tillsammans med parmesan, persilja & basilika i färsen. Blanda väl. Smaka av med salt & peppar.

Rulla köttbullar storlek som en biljardboll.

Stek dem gyllenbruna i rikligt med smör. Lägg dem sedan vartefter de är klara i tomatsåsen för att gå färdigt, i ca 10-15 min.

Servera med spagetti och rikligt med riven parmesan.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.