Enkel och gott! Passar lika bra att servera som en lätt måltid, som en förätt eller ett smarrigt tillbehör😍
Original recept från www.instagram.com
April 6, 2024
Smör
Sparris
Flingsalt
Champinjoner
Pankoströbröd
Parmesan
Sätt ugnen på 200°C varmluft och skär champinjonerna i mindre bitar.
Stek sparrisen i en stekpanna med mycket smör och strö över lite flingsalt. Lägg över sparrisen i en ugnsform och häll smöret från stekpannan över sparrisen.
Tillsätt lite nytt smör till stekpannan och fräs champinjonerna tills all dess vätska försvinner. Fördela ut champinjonerna över sparrisen. Häll återigen det överflödiga smöret från stekpannan över sparrisen och champinjonerna.
Strö över pankoströbröd och därefter lite riven parmesanost.
Gratinera i ugnen i ca 10 minuter, bara så att det får lite färg.
Ta ut ugnsformen och riv gärna över lite mer parmesan till servering. Toppade den här gången även med lite salladslök.