En enkel men väldigt god dessert som går snabbt att göra och kan förberedas flera timmar innan!
April 6, 2024
150 g vit bakchoklad
2.5 dl vispgrädde
1 äggula
6 - 8 jordgubbar
1 lime
Råsocker efter smak
Eventuellt citronmeliss
Smält chokladen över vattenbad. Vispa upp äggulan och blanda med 1/2 dl grädde. Vispa resterande grädde ganska hårt. Blanda ner chokladen i äggblandningen till en jämn smet. Vänd sedan försiktigt ner grädden i ägg- och chokladblandningen. Lägg upp moussen i portionsformar eller glas och ställ i kylen minst en timme.
Använd både zest och saft från limen och blanda med råsocker tills socker löser upp sig. Skiva jordgubbarna och blanda ner i limesaften. Görs med fördel samtidigt som moussen så att det kan stå till sig i kylen.
Vid servering - toppa moussen med jordgubbarna och häll över lite av spadet med. Trevligt med lite citronmeliss att toppa med också om man vill.