Pasta med nötkött, chèvre, whiskey och ruccola

Lite experimenterande här hemma en kväll som resulterade i en jäkla god pasta i vårat tycke!😍

Original recept från www.instagram.com

Hannas recept

April 5, 2024

Ingredienser

Valfritt kött, vi använde pepparbiff

Salt & svartpeppar

Smör

1 st schalottenlök

2 st vitlöksklyftor

1 st chili

3 dl grädde

Chèvre

100 g ruccola elr babyspenat

Whiskey

Lökpulver

Sambal olek

Kalvfond

Pinjenötter

Parmesan

Gör så här

Skär valfritt kött i mindre bitar.

Krydda med salt och svartpeppar.

Stek snabbt köttet i en panna med smör och ställ sedan åt sidan. Stek gärna ej köttet helt färdigt då det senare kommer läggas ner i pastasåsen.

Finhacka chili och skär schalottenlöken i mindre bitar.

Tillsätt lite mer smör till stekpannan och fräs lök, pressad vitlök och chili.

Lägg ner ruccolan när löken har mjuknat och fräs ruccolan hastigt

Tillsätt en skvätt whiskey och låt reducera något.

Tillsätt därefter grädde, kalvfond och en liten klick sambal olek. Krydda med salt, svartpeppar och lökpulver.

Smula ner chèvre och rör om så att den smälter.

Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor/fond efter smak.

Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.

Lägg ner köttet i stekpannan bland såsen och låt såsen sjuda en liten stund.

Spar lite pastavatten och ställ åt sidan innan du häller bort pastavattnet.

Häll därefter av pastavattnet och blanda ner den färdigkokta pastan i stekpannan bland såsen. Tillsätt en liten skvätt pastavatten till pastan och rör om så att det kommer in bra med luft i pastan och gör den krämig.

Toppa gärna pastan med pinjenötter och ruccola, samt servera med riven parmesan.

Taggar

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.