Lite experimenterande här hemma en kväll som resulterade i en jäkla god pasta i vårat tycke!😍
Original recept från www.instagram.com
April 5, 2024
Valfritt kött, vi använde pepparbiff
Salt & svartpeppar
Smör
1 st schalottenlök
2 st vitlöksklyftor
1 st chili
3 dl grädde
Chèvre
100 g ruccola elr babyspenat
Whiskey
Lökpulver
Sambal olek
Kalvfond
Pinjenötter
Parmesan
Skär valfritt kött i mindre bitar.
Krydda med salt och svartpeppar.
Stek snabbt köttet i en panna med smör och ställ sedan åt sidan. Stek gärna ej köttet helt färdigt då det senare kommer läggas ner i pastasåsen.
Finhacka chili och skär schalottenlöken i mindre bitar.
Tillsätt lite mer smör till stekpannan och fräs lök, pressad vitlök och chili.
Lägg ner ruccolan när löken har mjuknat och fräs ruccolan hastigt
Tillsätt en skvätt whiskey och låt reducera något.
Tillsätt därefter grädde, kalvfond och en liten klick sambal olek. Krydda med salt, svartpeppar och lökpulver.
Smula ner chèvre och rör om så att den smälter.
Smaka av och tillsätt eventuellt mer kryddor/fond efter smak.
Koka pastan i saltat vatten enligt förpackningens anvisningar.
Lägg ner köttet i stekpannan bland såsen och låt såsen sjuda en liten stund.
Spar lite pastavatten och ställ åt sidan innan du häller bort pastavattnet.
Häll därefter av pastavattnet och blanda ner den färdigkokta pastan i stekpannan bland såsen. Tillsätt en liten skvätt pastavatten till pastan och rör om så att det kommer in bra med luft i pastan och gör den krämig.
Toppa gärna pastan med pinjenötter och ruccola, samt servera med riven parmesan.