Protein”plättar” eller platta frallor, vet inte helt vad jag ska kalla de här 😄 Men de är i alla fall gjorda på ägg, havregryn, rökt kalkon, cheddar och zucchini. Perfekt proteinrikt och gott mellanmål❣️
Original recept från www.instagram.com
April 5, 2024
2 dl grekisk yoghurt
2.5 dl havregryn
4 st ägg
1 tsk bakpulver
0.5 tsk salt
0.5 - 1 msk honung
150 g riven zuchini
75 g strimlad rökt kalkon eller skinka
75 g riven cheddar
0.5 dl solrosfrön
Sätt ugnen på 180 grader varmluft.
Häll havregryn, grekisk yoghurt, ägg, bakpulver, salt och honung i en skål och mixa med stavmixer lite snabbt.
Låt degen vila i 10 minuter tills den satt sig och blivit lite fast.
Kläm ur vattnet ur zuchinin. Blanda ner den, skinkan och osten i degen. Häll i solrosfröna.
Fördela ut smeten i jämna högar på bakplåtspapper - jag fick till 12 stycken.
Baka plättarna i 20-25 minuter eller tills de fått fin färg.
Låt dem svalna på galler. Njuut! Håller ett par dagar i kylen eller så fryser du in ett gäng.