Ca 45 minuter

𝗞𝗔𝗥𝗥𝗘́𝗦𝗣𝗘𝗧𝗧 𝖬𝖾𝖽 𝗎𝗀𝗇𝗌𝖻𝖺𝗄𝖺𝖽 𝗅𝗈̈𝗄 𝗈𝖼𝗁 𝗋𝗈𝗌𝖾́𝗉𝖾𝗉𝗉𝖺𝗋𝗉𝗈𝗍𝖺𝗍𝗂𝗌

Saftiga och smakrika spett med marinerad fläskkarré, rosépepparstekt potatis, mjukbakad lök och en vitlöksyoghurt. Perfekt bjudrätt som är enkel att laga!

𝗠𝗮𝘁𝘀 𝗪𝗲𝘀𝘁𝗲𝗿𝗴𝗿𝗲𝗻

April 4, 2024

Ingredienser

Fläskkarréspett

600 g fläskkarré

2 msk honung

4 cm färsk ingefära

1 dl japansk soja

Rapsolja, till stekning

Ugnsbakad lök

500 g gul lök

Olivolja

Rosépepparpotatis

500 g fast potatis

2 msk rosépeppar

0.5 kruka färsk timjan

Rapsolja, till stekning

Vitlöksyoghurt

2 dl grekisk yoghurt

1 klyfta vitlök

Svartpeppar

Grillspett

Gör så här

Fläskkarréspett

Skala och tärna ingefäran fint. Blanda honung, soja och ingefära i en stor skål.

Skär fläskkarrén i tunna skivor. Lägg ner köttet i marinaden och vänd runt. Låt marinera medan du fortsätter med resten.

Trä upp köttet på grillspett.

Stek spetten i en panna på hög värme i olja till en innertemperatur på 68 grader. Krydda med salt

Ugnsbakad lök

Sätt ugnen på 200 grader.

Dela lökarna på mitten, behåll skalet på. Lägg i en ugnssäker form. Ringla över olivolja och salta. Baka lökarna i ugnen ca 30 minuter tills de är gyllenbruna. Plocka bort skalet och servera löken.

Rosépepparpotatis

Skiva potatisen i ca 5 mm tjocka skivor.

Värm en vid stekpanna och häll på rikligt med olja. När pannan är varm, lägg i potatisen och stek den gyllenbrun på ena sidan och vänd sedan för att steka på andra sidan.

Mortla rosépepparen och hacka timjan. När potatisen fått fin färg, vänd ner rosépeppar och timjan.

Häll av potatisen för att få bort stekoljan. Salta potatisen.

Vitlöksyoghurt

Skala och riv vitlöken. Smaka av yoghurten med lite vitlök i taget och krydda med svartpeppar.

Servera grillspetten tillsammans med den mjukbakade löken, råstekt potatisen och vitlöksyoghurt.

Vill du spara detta recept? Ladda ner SmakShare receptapp gratis så kan du samla alla dina recept på en plats för att göra det lättare att planera, handla och laga din mat.