Jag vill ge er mer enkla vardagsrecept denna höst. Och här kommer just ett sånt! Denna kycklingpasta tar ca 20 minuter att laga och är en uppskattad rätt för hela familjen. Förutom kyckling är det bönor, tomat och citron och allt i en krämig så med havregrädde (eller den sort du önskar) och så pastavatten som gör det så krämig och gott. Citronen lyfter allt och gör det magiskt gott! Hoppas du testar denna middag och här kommer receptet på krämig kycklingpasta. Smaklig måltid!
Aug. 28, 2022
400 g kycklingfilé
250 g småtomater
3 st vitlöksklyftor
2 dl havregrädde
1 st kycklingbuljongtärning
1 msk torkad oregano
1 st tetra sojabönor (á 230 g avrunnen vikt)
1 dl pastavatten
0.5 st citron
Koka pastan enligt anvisning. Spara lite pastavatten innan du häller av den.
Skär kycklingen i strimlor. Skär tomaterna i halvor eller kvartar. Hetta upp olja i en traktörpanna (eller stekpanna/gryta) och lägg i kycklingen. Låt den fräsa runt om och när den börjar få fin färg kan du pressa i vitlöken och låta fräsa med en minut.
Tillsätt sedan havregrädde, kycklingbuljong och oregano och låt koka upp. Låt puttra några minuter så kycklingen blir genomstekt. Skölj av bönorna. Lägg i tomaterna, bönor samt skal och saft från citronen.
Låt allt puttra ihop och smaka av med salt och svartpeppar. Vänd ner pastan och späd eventuellt med pastavatten.