En riktigt vårig och god lunch att bjuda på! Med färsk lax blir det extra gott men går givetvis med fryst också. 😊
April 7, 2024
1.2 - 1.5 kg färsk lax (en hel lax)
1 msk flingsalt
1 st färnkål
Citronpeppar
2 msk grädde
2.5 dl créme fraiche
1 st citron
1 tsk socker
1 st buljongtärning kyckling
0.5 - 1 tsk salt
1.5 kg potatis (fast)
100 g spenat
Lägg bakplåtspapper på en ugnsplåt och lägg sen laxen på och krydda med salt och citronpeppar.
Skär en färnkål i strimlor och lägg på. Sätt ugnen på 200 grader och sätt in den ca 15-20 min.
Blanda ingrediens till såsen i en gryta och koka upp på medelvärme. Riv citronskalet och pressa citronen och smaksätt såsen med detta.
Skala och koka potatis. Stek spenat och krydda med salt och peppar.
Servera laxen med kokt potatis och tillbehören.