Sån himla god och enkel variant på köttfärsås! 😍
Original recept från www.koket.se av Jennie Walldén
April 3, 2024
300 g risnudlar, breda (eller breda glasnudlar)
300 g blandfärs (växtbaserad färs för vego)
2 msk japansk soja
1 msk japansk soja
2 tsk sesamolja
2 tsk sesamolja
1 tsk svart risvinäger (eller balsamvinäger)
1 tsk strösocker
1 klyfta vitlök, riven
1 st gul lök, i klyftor
10 cm purjolök, tunt skivad eller salladslök
3 msk ostronsås (teriyakisås för vego)
1 msk kinesisk soja
Svartpeppar
Neutral rapsolja, att steka i
Ev färsk koriander
Koka nudlarna i 1 minut kortare än anvisningarna på förpackningen. Skölj med iskallt vatten och låt rinna av.
Blanda 2 msk soja, 2 tsk sesamolja, risvinäger, strösocker samt riven vitlök i en bunke. Peppra. Lägg i färsen och blanda runt.
Hetta upp en panna och stek lök tills den börjar bli mjuk. Lägg i purjo (spara lite till topping) och stek på hög värme i några minuter. Lägg sedan i färs och låt fräsa i någon minut, rör om och stek tills färsen är genomstekt. Smaka av med svartpeppar.
Vänd ner nudlarna och häll på ostronsås, 1 msk japansk soja, 1 msk kinesisk soja samt 2 tsk sesamolja. Stek i några minuter under omrörning. Toppa med lite tunt skivad purjo och eventuellt koriander. Servera genast!