Detta Àr en riktig favorit hemma hos oss. Jag och min stora tjej brukar göra den tillsammans! Grymma smaker dÀr söt mango möter het curry & chili. Mynta och lime stÄr för friskhet. Se till att prova denna sÄ fÄr ni se
Original recept frÄn www.instagram.com
April 3, 2024
Ăggnudlar för 4 personer
3 msk olivolja, extra virgin
500 g kycklingfÀrs
1 st rödlök, finhackad
3 st vitlöksklyftor, finhackade
1 tsk chili flakes
2 msk curry/mango krydda
2 msk paprikapulver
0.5 st mango, tÀrnad
1 st röd spetspaprika, i bitar
2 dl frysta gröna Àrtor
1 st lime, saften
1 st kycklingbuljongtÀrning
400 ml kokosmjölk
3 dl matlagningsgrÀdde
0.5 kruka fÀrsk mynta eller 2st msk torkad mynta
0.5 kruka fÀrsk persilja eller 2st msk torkad persilja
Salt
Svart- & vitpeppar
Riven parmesan
Koka Àggnudlarna enligt anvisningarna pÄ förpackningen. HÀll av och spola i kallt vatten.
Hetta upp en djup panna med olivoljan. FrÀs rödlök, vitlök & chili flakes mjukt. Dra upp vÀrmen, TillsÀtt kycklingfÀrsen tillsammans med curry/mango krydda och paprikapulver och stek den gyllenbrun (se till att ha hög vÀrme sÄ den inte blir kokt)
VĂ€nd ner spetspaprika. LĂ„t steka ngn minut.
HÀll i kokosmjölk, matlagningsgrÀdde, mango, gröna Àrtor & kycklingbuljongtÀrning. LÄt koka upp och sjuda tills kycklingen Àr klar. 10-15 min.
Smaka av sÄsen med lime, mynta, salt & peppar.
VÀnd ner nudlarna i sÄsen, spÀd med vatten om den kÀnns för tjock. Garnera med lite fina myntablad och persiljekronor. Servera direkt!