Oxfilé 400 g
Salt & peppar
Rapsolja
Vitlöksklyftor 2 st
Pasta 500 g
Gul lök 1 st
Små tomater 10 st
Färsk bladpersilja 1 knippe
Rött vin 1 dl
Grädde 3 dl
Soja 2 tsk
Oxfond 1 msk
Parmesan (riven) 2 dl
Tärna upp köttet i små kuber och salta och peppra ordentligt. Hetta upp en panna och låt den bli riktigt varm. Bryn sedan köttbitarna hårt i lite olja. Ställ sedan köttet åt sidan och låt det vila.
Hacka sedan upp löken och fräs upp den i samma panna som köttet (utan att diska ur). Fräs också tomaterna som delats och en näve finhackad persilja. Låt det steka en stund och gå sedan i med vinet. Ha sedan i grädden, oxfonden, och sojan. Låt allt puttra ihop en stund. Under tiden kan pastan kokas upp i välsaltat vatten. Låt inte pastan gå helt klart utan låt den ha några minuter kvar av koktiden.
Vänd sedan ner pastan i pannan och blanda runt väl. Ha därefter i köttet, och riv över osten och låt allt få gå ihop så att det får en krämig konsistens. Toppa med mer ost, persilja och några drag från pepparkvarnen.