Det här Malin, det här var den godaste cheesecake jag någonsin ätit! Så löd mammas ord när jag igår bjöd på den här Mango-pannacotta-cheesecake. En cheesecake med krämig & len fyllning med smak av mango, som möter en spröd botten av digestive & brynt smör🙌Till topping valde jag hallon & blåbär! Vilket blev en riktigt kanonkombo😋
Original recept från www.instagram.com
April 7, 2024
18 st digestivekex
75 g smör (brynt)
225 g frys mango
1 dl florsocker
5 dl vispgrädde
1 dl socker
2 tsk vaniljsocker
4.5 st gelatinblad
300 g färskost (jag tog philadelphia)
Hallon
Blåbär
Florsocker
Ta fram en springform & klä botten & kanterna med bakplåtspapper.
Smält smöret. Låt det puttra tills det blir brunt.
Krossa digestivekexen & blanda i det brynta smöret.
Platta ut kexen i formen. Tryck försiktigt till det med en sked. (Ska bli hårt packat) Ställ i kylskåpet för att stelna.
Häll mangon i en kastrull tillsammans med florsockret.
Koka tills allt blir mjukt. Mixa allt till en fin puré. Ställ åt sidan.
Lägg Gelatinbladen i kallt vatten i ca 5 minuter.
Koka upp grädden med sockret. Dra åt sidan.
Häll i vaniljsocker & vispa om.
Tillsätt mangopurén & Philadelphiaosten & vispa så allt blandar sig. Ställ svalt så att smeten svalnar.
Häll den svala smeten i formen. Dra lite med en sked så alla bubblor försvinner. (Man vill ha en slät yta på kakan)
Ställ in i kylen över natten. Eller i minst 4 timmar.
Toppa med valfria bär. & pudra till sist över lite florsocker.
Servera & njuuuuuut❤️