Miso pasar bra till aubergine och harissa tillför hetta till denna vegetariska rätt.
April 2, 2024
4 st aubergine
Salt
1 msk harissa
3 msk ljus soja
1 msk miso
1 tsk honung
1 st riven vitlöksklyfta
1 msk rapsolja
Tahinidressing
0.5 dl tahini
1 msk citronsaft
2 st vitlöksklyftor
Vatten till önskad konsistens
Salt och svartpeppar
Garnering:
1 dl granatäppelkärnor
1 knippe hackad koriander
0.5 dl grovt hackade pistagenötter
Dela auberginen och skär ett rutmönster i den utan men Halvera auberginerna på längden och skär ett rutmönster utan att skära genom skalet.
Strö lite salt över auberginen och låt stå i minst en halvtimme. Torka sedan bort vätskan med lite hushållspapper. Sätt ugnen på 200 grader. Stek auberginen i en stekpanna med lite rapsolja så att snittytan får lite färg. Lägg sedan över auberginen på en plåt och pensla med glazen. Rosta i ugnen i ca 20 minuter.
Mixa ihop tahini, citronsaft och vitlök till tahinidressingen. Späd med vatten till önskad konsistens.
Lägg den ugnsrostade auberginen på ett serveringsfat. Ringla över tahinidressingen och strö över granatäppelkärnor, hackad koriander och pistagenötter