100 g smör
1 st vitlöksklyfta
1/2 tsk sambal oelek
1/2 tsk tomatpuré
1/4 tsk curry
1/4 tsk vitvinsvinäger
1 nypa torkad timjan
1/2 msk fryst persilja
Salt
Svartpeppar
Gårdspommes
Salt
Fryst persilja
Parmesanost
1/4 paket tomater
1 st schalottenlök
1/2 msk vitvinsvinäger
1 msk olivolja
1/2 msk fryst persilja
2 st portabellosvampar
25 g smör
2 st vitlöksklyftor
Rapsolja
1/2 tsk torkad timjan
Salt
Svartpeppar
Café de Paris-smör: Stek finriven vitlök, sambal oelek, tomatpuré, curry och vitvinsvinäger i några minuter. Skär ner smöret i en bunke, tillsätt timjan och persilja. Tillsätt efter en stund blandningen från stekpannan i bunken. Mixa ihop till en ljusröd färg. Tillsätt salt och svartpeppar.
Strips: Sätt ugnen på 225 grader. Lägg stripsen på ett bakplåtspapper på en plåt. Ställ in i ugnen i 25 minuter. Ta ut, salta och strö över parmesanost och persilja.
Tomatsallad: Skär tomaterna i klyftor. Finhacka schalottenlök. Tillsätt alla ingredienser och rör om.
Stekt portabellosvamp: Häll rapsolja i en stekpannans. Stek portabellosvamparna tills dom är gyllenbruna. Tillsätt sedan smöret, krossade vitlöksklyftor (med skalet på) och timjan i stekpannan. Ös svamparna med smöret. Avsluta med att krydda med salt och svartpeppar.