50 g smör
1 liten vitlöksklyfta
2 tsk torkad dragon
Salt
Svartpeppar
300 g minutfilé
1 st ägg
1/2 dl vetemjöl
1 förpackning ströbröd eller pankoströbröd
Salt
Svartpeppar
Rapsolja
Blanda ihop alla ingredienser till dragonsmöret och ställ åt sidan eller i kylskåpet.
Banka kycklingfiléerna mellan 2 bakplåtspapper med hjälp av en kastrull eller kavel.
Krydda med salt och svartpeppar på båda sidorna av filéerna.
Häll upp mjöl på en tallrik, ägg på en annan och ströbröd på en tredje tallrik. Vispa upp ägget lätt. Doppa kyxklingfiléerna i vetemjöl, sen ägg och sist ströbröd. Värm upp en stekpanna med rapsolja. Fritera filéerna tills dom är gyllenbruna. Lägg dom sedan i en ugnsform och ställ in i nedre delen av ugnen en stund.