Hemligheten till denna förtjusande pizzadeg är den långa jästiden. Obs! Det tar ca sex timmar att förbereda degen.
Original recept från www.ica.se av ICA Köket
March 31, 2024
3.5 dl iskallt vatten
50 g färsk jäst
2 msk olja
0.5 msk salt
10 dl mjöl + extra till utbakning (10 dl motsvarar ca 550 g)
Häll vattnet i en rostfri bunke, tillsätt jäst och oljan. Vispa ihop allt. Tillsätt saltet.
Häll i mjölet, knåda eller låt degmaskinen arbeta degen till en jämn degboll.
Låt degen jäsa i 1-1 1/2 timme i en stor degbunke.
Ta upp degen, dela och forma den dela i 4-6 jämnstora bitar. Lägg upp dem på ett fat och ställ in i kylen med en blöt handduk över och låt stå i minst 5 timmar.
Toppa pizzan med önskad fyllning och grädda ca 10 minuter i 250°C.