Ramen รคr vรคldigt flexibelt, en grym buljong รคr ett mรฅste. Och sรฅ nudlar. รvriga tillbehรถr kan du variera till oรคndlighet. Hรคr kommer receptet en pรฅ kycklingbuljong vi รฅt i fรถr ett tag sedan. Det รคr vรคldigt enkelt, men tar lite tid och tรฅlamod. Denna laddning blir ca 3-4 liter fรคrdig kycklingbuljong!
March 31, 2024
Skrovet frรฅn en hel kyckling
Rapsolja att frรคsa skrovet i
3.5 l vatten
2 st gula lรถkar
2 st morรถtter
2 st palsternackor eller en bit rotselleri
2 st stjรคlkar selleri
4 st vitlรถksklyftor
4 - 5 st timjanskvistar
4 - 5 st kvistar persilja
3 st lagerblad
0.25 tsk hela svarta pepparkorn
1. Skรคr upp alla grรถnsaker i grova bitar. Rosta grรถnsaker och kycklingskrov med lite olja, รถrter och kryddor i en stor kastrull pรฅ hรถg vรคrme i ca 5 minuter. Rรถr om dรฅ och dรฅ.
2. Slรฅ pรฅ vattnet och lรฅt buljongen koka upp pรฅ medelvรคrme. Sรคnk till lรฅg temperatur och lรฅt sjuda tills hรคlften av vรคtskan kokat bort. Skumma av under tiden.
3. Lรฅt svalna. Sila sedan buljongen sรฅ att en klar vรคtska รฅterstรฅr. Stรคll i kylskรฅp 2 timmar och skeda sedan bort fettet som eventuellt lagt sig pรฅ ytan. Frys in buljongen i mindre portioner.